google-site-verification=_m2Y19ZAqMdBzlRWg-zoVp33r64WPh6ZRuGLhyvXqVI
top of page

Over Mij

Mariana Pinto is violiste en woonachtig in Amsterdam, Nederland. Daarnaast geeft zij ook vioollessen.

 

Zij begon met vioolspelen op 7 jarige leeftijd en studeerde in 2012 af aan het “Escola Superior de Música” te Lissabon. Van 2010 tot 2011 nam zij deel aan de Erasmus Uitwisseling met de “University of Performing Arts” in Wenen waar zij les kreeg van professor Jan Posphíchal.

Sinds 2009 werkt zij als vioollerares volgens een op “El Sistema” geïnspireerde methode. 

“El Sistema” is een programma bedacht en ontwikkeld door econoom en musicus José Antonio Abreu uit Venezuela vanuit de visie dat muziek een bijdrage aan de ontwikkeling van een kind en een positieve sociale verandering kan brengen.

Tijdens haar werk bij het “Orquestra Geração” in Portugal raakte zij geïnteresseerd in sociale verandering en integratie door middel van muziek.

 

In september 2013 verhuisde ze naar Italië. Van 2014 tot 2017 was zij daar vioollerares en pedagogische coördinator van het programma bij het “Giovane Orchestra Spezzina” in La Spezia.

 

 

Vioollab Amsterdam

In maart 2015 won zij een studiebeurs voor het studieprogramma “Master Operati Musicali per orchestre e cori infantili e giovanili” van de “Scuola di Musica di Fiesole. Zij sloot dit programma af met haar scriptie “El Sistema and Collective Musical Learning as an Answer to Social Unease in Young People: The Importance of Self-Efficacy”. Tijdens het schrijven van deze scriptie raakte zij er steeds meer van overtuigd dat muziek beoefenen in een groep, jonge kwetsbare mensen helpt hun geloof in eigen kunnen en eigenwaarde te ontwikkelen. Het verbetert hun mogelijkheden om doelen te bereiken en laat mensen zich realiseren dat ze een keuze hebben hun leven op een positieve manier te veranderen.

Sinds 2014 is zij verbonden als docent bij de Summer Camps van “Sistema Europa” in Istanbul en Milaan.

 

In 2016-2017 rondde zij met succes het “Global Leaders Program” af georganiseerd door het  “Young Orchestra of the Americas”. Zij behaalde haar certificaten “Teaching Artistry”, “Social Entrepreneurship” en “Community Engagement” daarnaast voltooide zij de “Social Entrepreneurship Course” aan de Universiteit van Oxford. Zij heeft haar “social missions” tijdens het “Global Leaders Program” gedaan bij de projecten “Side by Side 2017” in Göteborg (Zweden) en “Neojibá” in Salvador da Bahia (Brazilië).

 

Tijdens haar carrière als violiste nam zij deel aan masterclasses van vernieuwende docenten als Pavel Vernikov, Rainner Sonne, Marco Rizzi en speelde zij bij orkesten geleid door dirigenten als Andriy Yurkevych, Paul McCreesh, Pablo Mielgo, Joana Carneiro en Jean Sebastien Béreau.

Onlangs heeft zij gespeeld bij Harmonia Symphony Orchestra, een orkest samengesteld uit jonge musici komend vanuit verschillende internationale projecten, verenigd in de geest van “Changing lives through music”. Haar laatste optreden was tijdens een opera gala ten behoeve van “Sinfonia por el Peru” bij de Weense Staatsopera, te samen met musici van de Wiener Philharmoniker.

 

Sinds 2020 geeft Mariana Pinto privé les vanuit haar studio in Lissabon.

Ze kan lesgeven in het Portugees, Engels, Nederlands en Italiaans.

Mariana Pinto

255px-Flag_of_Great_Britain_(1707–1800).
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Vioollessen in Lissabon

Nu wel Online Lessen!

Viool docente Amsterdam
Vioolles Amsterdam

Vioollessen

" Whoever teaches learns in the act of teaching, and whoever learns teaches in the act of learning."

~Paulo Freire, Pedagogy of Freedom

Vioolles Amsterdam

Ik heb een lesmethode ontwikkeld waarbij voorop staat dat viool spelen leuk en makkelijk is.

Ik geef zowel les aan beginners als gevorderden.

 

Voor beginners heb ik een methode ontwikkeld waarbij zij beginnen met spelen zonder muzieknoten te hoeven leren lezen. Zij leren het instrument door na te spelen, door te luisteren en door gebruik maken van hun lichaam (voel de viool en de muziek!). Noten leren lezen wordt pas gebruikt bij de verdere ontwikkeling én het perfectioneren van de speeltechnische vaardigheden van het spelen. Mijn voornaamste focus ligt op de motivatie van de student; daarom vind ik het ook belangrijk om verschillend repertoire te spelen - van klassiek tot pop.

 

Bij meer gevorderden leerlingen ligt de nadruk op het ontwikkelen van hun artistieke vaardigheden en op het makkelijker leren spelen. Ik gebruik daarbij een methode ontwikkeld door Kató Havas. Studenten leren zich daarbij te richten op hun lichaam (voel de muziek in jouw lichaam) en zich te ontdoen van en het laten gaan van lichamelijke spanningen tijdens het spelen.

Boek hier je Les

IMG-20170409-WA0006.jpg

De lessen vinden doordeweeks plaats in het centrum van Lissabon, in de buurt van Arroios.

Je vioollessen kunnen elke week of om de twee plaatsvinden. Je kunt ook een klas boeken zonder je aan een vast planning te houden als er een plek op de agenda is.

Klassen kunnen individueel of in duo zijn. Groepsklassen worden om de twee maanden gedaan, afhankelijk van het niveau van de studenten.

De studio volgt de normale schoolkalender. Het is mogelijk om lessen te hebben tijdens de vakantieperiode als de leraar beschikbaar is.

De facturen worden verzonden aan het begin van elke maand of vóór de datum die werd overeengekomen tussen de docent en de leerling.
Annuleringen tot 24 uur voordien worden gratis opnieuw ingepland. Annuleringen binnen 24 uur worden niet opnieuw ingepland en de volledige prijs van de klas wordt in rekening gebracht.

MarianaPinto

Testimonials

Vioolles Amsterdam

CONTACT

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Whatsapp: +31 (0)623216057

pinto.r.mariana@gmail.com

Rua Cidade de Liverpool nr.2

1170-096 Lissabon

Seus detalhes foram enviados com sucesso!

bottom of page